Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Olejek goździkowy z pąków 10 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 10,70 zł 10.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olejek goździkowy z pąków KEJ - otrzymywany przez destylację pąków kwiatowych goździkowca korzennego z parą wodną. Ma trwały, intensywny, korzenny, słodki zapach. Nuta balsamiczno-owocowa, środkowa. Olejek goździkowy polecany jest do cery tłustej i problematycznej. Wzmacnia strukturę włosa, można stosować go jako dodatek do maseczki lub odżywki do włosów.

 

Działanie kosmetyczne:

  • wchodzi w skład past do zębów i płynów do płukania jamy ustnej,
  • niweluje przykry zapach,
  • silnie ściąga pory skóry,
  • wykorzystywany do produkcji perfum,
  • polecany do pielęgnacji skóry tłustej i problematycznej,
  • łagodzi wypryski skórne,
  • opóźnia efekty starzenia,
  • wspomaga walkę z cellulitem, ujędrnia,

 

Olejek stosować do:

  • Kąpieli: Wlej do ½ wanny ciepłej wody 3 krople olejku.
  • Masażu: Wymieszaj 3 krople olejku z łyżką stołową dowolnego oleju bazowego np. arganowego, jojoba, z wiesiołka lub łyżką oliwy z oliwek.
  • Pielęgnacji skóry.

 

Komponuje się z olejkiem:

  • różanym
  • ylangowym
  • pomarańczowym.

 

Więcej informacji znajdziesz na naszym blogu.

 

Przeciwwskazania:

Nie stosować u kobiet w ciąży. Użyty w nadmiarze może spowodować podrażnienie skóry.

Uwaga:

Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.

W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry (kroplę olejku rozpuścić w łyżce stołowej oleju roślinnego i nanieść na skórę).

 

Eugenia Caryophyllus Bud Oil

Do stosowania zewnętrznego.

Ingredients/Składniki INCI:

Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Eugenol*, Isoeugenol*

* naturalnie występujący w surowcu.

 

Kraj pochodzenia:

Indonezja

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl