Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Olejek cedrowy 10 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 8,00 zł 8.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olejek eteryczny cedrowy KEJ - wydobywa się przez destylację z parą wodną drobnych kawałków drewna. Ma balsamiczny zapach. Nuta średnio intensywna górna. Olejek doskonale oczyszcza skórę i tonizuje. Regeneruje przesuszoną i spierzchniętą skórę. Doskonały do włosów, jak i pielęgnacji całego ciała.

Działanie kosmetyczne:

  • tonizujące, oczyszczające
  • rozpuszcza i usuwa zanieczyszczenia, oraz jednocześnie wzbogaca skórę składnikami odżywczymi
  • ściągające
  • łagodzi wypryski skórne
  • unikalny składnik perfum oraz wielu kosmetyków naturalnych, zwłaszcza dla mężczyzn,
  • polecany do każdego typu skóry, również do suchej, wiotkiej i ze zmarszczkami
  • używany jest w różnych obszarach kosmetologii m.in. do pielęgnacji twarzy, rąk, włosów
    i paznokci
  • przeciwdziała przetłuszczaniu się i wypadaniu włosów
  • zwalcza cellulit
  • służy jako aromatyczny dodatek i utrwalacz wyrobów kosmetycznych oraz środków czystości, jak mydła i płyny do zmywania

 

Olejek stosować do:

 

  • Kąpieli: Wlej do ½ wanny ciepłej wody 4-6 kropli olejku.
  • Masażu: Wymieszaj 3-5 kropli olejku z łyżką stołową dowolnego oleju bazowego np. arganowego, jojoba, z wiesiołka, z pestek winogron lub łyżką oliwy z oliwek.
  • Pielęgnacji skóry i włosów
  • Kominka: do górnej części wlać wodę i dodać kilka kropli olejku.

Komponuje się z olejkiem:

  • bergamotowym
  • szałwii hiszpańskiej
  • lawendowym
  • cytrynowym
  • różanym
  • rozmarynowym.

 

Więcej informacji znajdziesz na naszym blogu.

 

 Przeciwwskazania:

  • Nie stosować u kobiet w ciąży i dzieci

 

 Uwaga:

Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.

W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry (kroplę olejku rozpuścić w łyżce stołowej oleju roślinnego i nanieść na skórę).

 

Juniperus Virginiana Wood Oil

Do stosowania zewnętrznego.

 

Ingredients/Składniki INCI:

Juniperus Virginiana Wood Oil

 

Kraj pochodzenia:

Chiny

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl